Discografie – Singles – Videoclips

Allround zangeres Jessy Arjaans is van alle markten thuis. Een coverzangeres met een breed repertoire.

Maar in de loop der tijd heeft Jessy Arjaans ook flink wat eigen singles en videoclips uitgebracht.

Carnaval 2024 wordt een knalfeest met de nieuwe single van Jessy. Deze oude klassieker van Ria Valk is nieuw leven ingeblazen en gaat menig zaal of feesttent op z’n kop zetten.

In 2023 vond Jessy dat het weer eens tijd werd voor een eigen nummer. Ze kwam bij toeval zanger en tekstschrijver Frank Verkooyen tegen die het perfecte Jessyliedje op de plank had liggen. Vrolijk en met een stoute knipoog. En dat werd “Oh Mario” In de clip werd Mario gespeeld door Remon Kleve. Speciale dank aan City Hotel Stadskanaal en Restaurant Sicillia in Borger, waar de clip mocht worden opgenomen. (2023)
“Ik fluit naar alle mannen” was de opvolger van “Ik ben geen Mata Hari”. Nog een cover van Hanny dus. Dit liedje is in principe niet als single uitgebracht, maar omdat hij het op de bühne ontzettend goed doet was dit een cadeautje voor haar fans in aanloop naar de nieuwe single “Oh Mario” die op 23 juni 2023 uit zou komen. Met dank aan de blote benen van de mannen van SV Marum, VV zeester, FC Leo en VV Diepenheim. (2023)
In 1995 had zangeres Hanny een hit met “Ik ben geen Mata Hari” Dit liedje heeft Jessy begin 2023 nieuw leven ingeblazen samen met producer Niels Lingbeek. Het resultaat: Een bekende meezinger in een eigentijds jasje, die dus door het publiek luidkeels meegezongen wordt. Collegazanger Edwin Bos mocht in de clip de rol van Jessy’s man vertolken. (2023)
“Dat is liefde” werd geschreven door Olav Hesselman en geproduceerd door Niels Lingbeek. Een vrolijk liedje dat Jessy uitbracht in 2022. Collegazanger en acteur Albert van Bentum speelt mee in de clip. Je weet wel: Fons uit de vroegere KPN commercials. (2022)
In het dagelijkse leven gebeurt er met Jessy altijd wat. Een lekke band, sleutels kwijt, struikelen over haar eigen voeten…. Al die gebeurtenissen waren in 2021 wel voer voor een nieuw liedje: “Ik heb altijd wat”. De tekst is dus door Jessy geschreven en samen met producer Niels Lingbeek maakten zij er een enorme bühnestamper van. Met dank aan FC Beerta voor de locatie van de clipopname. (2022)
“Een twee drie vier” heet eigenlijk “1,2,3,4…Heute Nacht da feiern wir” en is dus een Duits liedje van Anna-Maria Zimmermann. Jessy kwam dit liedje tegen en was meteen verkocht. Maurice de Jong maakte de Nederlandse tekst en zo werd “Een, twee, drie, vier” een single in juni 2021. (2021)
Jessy is een echt podiumbeest. En wat doet een zangeres naast het zingen nog meer? Juist… een beetje flirten. Al doet ze de dat soms ook in het dagelijkse leven. Ze is echt geen engeltje dus. Dit autobiografische liedje maakte ze samen met producer Niels Lingbeek. In april 2021 was de release van deze single. Richard Winters figureert als man in de clip. (2021)
De single “Hemelsblauwe ogen” had Jessy ook al een keer uitgebracht in 2017. Deze klassieker van Anna-Maria Zimmermann (Himmelblaue Augen) werd door producer Niels Lingbeek in juni 2020 voorzien van een frisser en steviger jasje. (2020)
In het begin van 2020 nam Jessy het nummer “Beter laat dan nooit” op. Dit liedje werd geschreven en geproduceerd door Niels Lingbeek. Figurant: Richard Winters
“Doe niet zo” is een cover van het Duitse “Tu nicht so” van Sonia Liebling. Niels Lingbeek verzorgde de productie. Robin Bouma is figurant in de clip en is ook opgenomen op zijn boot ZK46. (2019)
“Bekijk het maar” is een stevig schlagerpop liedje dat Jessy zelf schreef met producer Niels Lingbeek. Het gaat over een patologisch leugenaar met een dubbele agenda. Chris Krisnaric is de figurant in de clip. (2019)
“Gevaarlijk dichtbij” was de eerste single waaraan Jessy zelf heeft meegeschreven. Samen met Niels Lingbeek maakten zij er een stevig schlager popnummer van. Haar vaste geluidstechnicus Richard Winters figureert mee in deze clip. (2018)
“Gefärlich nah” Zie: Gevaarlijk dichtbij. De Duitse tekst werd geschreven door Johan Koning.
“Die eine Nacht” was de Duitse versie van “Die ene nacht”, geschreven door Edwin Hoevelaak. De Duitse tekst komt van Rolf Groenewold. Met speciale dank aan Robin Bouma. (2018)
“De droom”… Van origine een Duits liedje. Het was een nieuwe start in de carrière van Jessy. En gelijk het begin van een langdurige samenwerking met producer Niels Lingbeek. (2018)
Cover Hemelsblauwe ogen 2017
“Hemelsblauwe ogen” is een cover van “Himmelblaue Augen van de Duitse zangeres Anna-Maria Zimmermann. De single stond ook op Jessy’s album “Rots in de branding”. Omdat het een echte bühneknaller was heeft Jessy het nummer nogmaals uitgebracht in 2020, voor zien van een eigentijds jasje. (2017)
“Just an illusion”…. Dit liedje van BZN heeft Jessy voorzien van een eigen draai en de tekst opnieuw geschreven als eerbetoon aan haar toenmalige geluidsman Klaus, die plotseling overleed.(2016)

Klik HIER voor Jessy’s bühnevideo’s